Chico släpper singel med Halebop Creative Call

För fjärde året i rad genomförs Halebop Creative Call – en plattform som ger unga kreatörer möjlighet att utvecklas i sina karriärer. I år har projektet ett särskilt fokus på musiktalanger och det kreativa arbetet bakom musiken. Nu är det dags för rapparen Chico att släppa singeln ”Månte bra” som årets andra Creative Call.

Chico är en artist med ett unikt uttryck som med en egen stil kommit att fylla ett tomrum på den svenska hiphop-scenen. Han har på kort tid uppmärksammats såväl i media som av fans och blivit en artist som många vill se mer av. Hans personliga musik och låttexter med djup och substans är typisk för den subkultur inom svensk hiphop som Chico blivit en viktig del av.

På fredag den 2 september släpps den nya franskinfluerade singeln ”Månte bra”, där han även gästas av artistkollegan Lucaz. Inom projektet släpps även en tillhörande musikvideo och behind the scenes-material.

– Samarbetet med Halebop känns spännande och är en otippad grej för mig. Det har varit kul att bjuda in till min musikaliska process, visa vad jag står för och samtidigt få vara en del av det community som Halebop skapat genom Creative Call, säger Chico om samarbetet.

Halebop Creative Call handlar om att främja kultur och utveckla unga kreatörer. Med projektet vill mobiloperatören bjuda in till samskapande på en gemensam plattform och  ge artisterna möjlighet att presentera sig för en ny typ av publik samtidigt  som man också hjälper till med lanseringen av projeken. Vid varje släpp bjuder man in till en inblick i kreatörens liv och skapandeprocess genom bland annat behind the scenes-material.

Creative Call startades av Halebop 2018 för att ge unga och up and coming kreatörer en plattform där de kan göra verklighet av sina drömmar och få den synlighet de förtjänar. Tidigare creative callers har exempelvis varit artisterna A36 och B.Baby, möbeldesignern Gustaf Westman, filmregissören Faramarz Gosheh, konstnären Yoyo Nasty och kreatörstudion Wulira Studio.

– Efter fyra år med Creative Call har vi nu ett gediget track record av att kroka arm med unga kreatörer på väg upp. Vi har fått se flera fantastiska karriärer ta fart. Projektet startades när vi som företag ville utvecklas och formas tillsammans med kreatörer som är riktigt talangfulla men som inte alltid funnit de rätta förutsättningarna för sitt skapande. Nu vill vi fortsätta utvecklas tillsammans och uppmuntrar därför ännu fler kreatörer med idéer att söka till projektet, säger Nicklas Stuxgren, Head of Halebop

Årets Creative Call fokuserar på musiktalanger som vill göra verklighet av sina visioner samtidigt som de guidar oss bakom kulisserna. Projektet är även öppet för löpande ansökningar från kreatörer som vill utveckla sitt skapande. 

Lyssna på låten ”Månte bra” med Chico på Spotify.

 

Om Chico

  • Artisten Kevin ”Chico” Hazami är född 1996 och uppvuxen i Stockholm, med rötter i Chile och Tunisien.
  • 2018 släppte han sin första singel – ”Ingen alls” tillsammans med Ace Nine.
  • Efter en paus från musiken släppte Chico 2021 låten ”Sårad” – första singeln som signad artist till EMI/Universal Music.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *