Newkid släpper singeln ”Vänner” tillsammans med Myra Granberg och presenterar kommande albumtitel

Om bara 2 veckor kommer hans fjärde album ”Vi”. Men redan idag presenterar Newkid nya singeln ”Vänner” från kommande plattan. Med sig på låten har han ingen mindre än Myra Granberg som förra året blev tvåfaldigt grammisnominerad och som även kommer vara förband till Newkid på Avicii Arena i mars.

Lyssna på “Vänner”

Låten ”Vänner” speglar dysfunktionella vänskapsrelationer och vad som verkligen betyder något när allt kommer omkring. Vilka som finns kvar när det stormar och vilka man helst ringer när kvällen mörknar. Låten är skriven av Alexander Ferrer (Newkid), Myra Granberg, Johan Lindbrandt, Anton Litens. Produktionen står Johan Lindbrandt bakom.

Till en början skrev jag låten så att den endast berättade min del av storyn, men den behövde liksom en motpol för att verkligen komma i mål. Jag är så jävla glad att Myra ville vara med, för med hennes medverkan klättrade den till en av mina favoriter på plattan. – Newkid

Första frågan jag fick va om jag skulle vilja öppna för Newkid på Avicii Arena. Då jag skrek rakt ut i glädje och nervositet. Såklart föddes idéen om en duett sekunderna efteråt, och lyckligtvis fanns det en låtskiss som Newkid och gänget gillade – men inte riktigt fått till än. Jag är så stolt och glad för ’Vänner’ och hur vi båda har fått måla upp olika vänskapsrelationer i en för mig otroligt relaterbar text. Låten är ärlig och naken i finaste form, precis som jag gillar! Att få samarbeta tillsammans med Newkid är hundra procent en punkt på min bucketlist.
 – Myra Granberg

Newkid hade ett makalöst år 2020. Musiken han släppte har spelats över 170 miljoner gånger, lett till hans första radio och Spotify listettor och gjort honom välförtjänt av Grammisnomineringar (Årets Artist, Årets Pop) och P3 Guldnominering (Årets Låt – ”Kanske var vi rätt bra ändå”). Förgående år 2021 spenderades till stor del i studion där Newkid vågat tänka stort i låtproduktionerna och som alltid, haft fansen i åtanke. Suget efter att få spela live & möta sin publik och drömmen om att fylla en arena har varit ständigt närvarande och varit en stor inspirationskälla till hur det kommande albumet tagit form.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *