Skrivit låtar till Britney Spears och Justin Bieber – nu släpper duon NFTs med Zeptagram

Multitalangerna Andre Lindal och Anthony Preston har skrivit och producerat låtar för världsstjärnor som J.Lo, Britney Spears och Justin Bieber. Med vägledning från stjärnproducenterna will.i.am och Rodney Jerkins har duon under de senaste tio åren stått bakom flera stora hits världen över. Med start den 31 januari inleder de ett samarbete med Zeptagram vilket gör det möjligt för privatpersoner och fans att köpa delar av superduons låtar. –Vårt samarbete med Zeptagram banar en ny väg för branschen som tillåter fansen att vara med i den kreativa processen, säger Anthony Preston, låtskrivare och musikproducent.

Anthony Preston & Andre Lindal
Anthony Preston & Andre Lindal

Andre Lindal och Anthony Preston har skapat musik tillsammans i över tio år. De har båda ett gediget CV med hits som att toppat listorna världen över. De träffades för första gången i en session som stjärnproducenten Rodney Jerkins hade satt ihop och sedan dess har de skapat musik tillsammans.

–Jag och Anthony klickade direkt. Vi märkte direkt att vi hade en musikalisk koppling och vi har växt mycket tillsammans sedan dess, säger Andre Lindal, låtskrivare och musikproducent

Andre Lindal har arbetat med superstjärnor som Maroon 5, Britney Spears, Kelly Clarkson, Nelly Furtado, J.Lo, men hans största hit är med Justin Bieber och låten ”As Long As You Love Me”.

–Jag arbetade med Rodney Jerkins som har varit som min mentor under min karriär. En dag gick jag in i studion och Rodney bad mig att göra en urban pop-hit till en ung artist. Jag hittade grunden till låten i mitt arkiv som var sex år gammal och efter det gick det snabbt. När jag gick ifrån studion den dagen hade jag ett helt fantastiskt spår, säger Andre Lindal.  

I mitten av november 2011 skickades spåret till Scooter Braun, Justin Biebers manager som bara några veckor senare återkom och berättade att dom älskade låten. 

–Jag fick jobba med Justin Bieber i studion i en hel månad. Jag var så nervös, så jag satt bara tyst och spelade piano för jag ville inte störa hans process. Det ledde till två låtar på Justins album, fortsätter Andre Lindal.

Anthony Preston står också bakom flera hitlåtar, bland annat tillsammans med David Guetta, Chris Willis, Pitbull, Afrojack, will.i.am och Britney Spears. 

–Jag har alltid velat arbeta med Britney Spears och när will.i.am letade efter en efterföljare till hennes låt ”Scream and Shout” så var jag en av de lyckligt lottade som fick spela in flera låtar med henne. Det är jag väldigt tacksam för, men det har inte varit enkelt. Hårt arbete och talang är ledorden, fortsätter Anthony Preston. 

Nu inleder duon ett samarbete med svenska NFT-plattformen Zeptagram, som de introducerades för genom deras gemensamma vän Shadde Khan. NFTs är ett sätt att göra digitala varor som konstverk och musik unika. Det bygger på en särskild blockkedjeteknik som används för att skapa unika identiteter på ett verk och ägandet av verken, som handlas med kryptovaluta. Tekniken tillåter varje del av en låt att fungera som ett samlarobjekt.

–Vi är så glada över vårt samarbete med Zeptagram. Musikbranschen har haft många utmaningar de senaste åren och har inte alltid varit rättvis mot kreatörerna. Den nya digitala kulturen och särskilt NFTs tillåter kreatörer att gå direkt till fansen och på så sätt göra dem delaktiga i hela kedjan, säger Anthony Preston. 

Privatpersoner och fans kommer från och med 31 januari få möjlighet att investera i delar av duons låtar som tillgängliggörs på Zeptagrams plattform. Låtarna kommer att portioneras ut under våren. I samband med ett köp av musikrättigheter så får köparna ytterligare en NFT till sin samling. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *