Josefin Johansson satsar på musiken – levererar “Not My Favourite” till midsommarfesten

Programledare, komiker, skådespelare, barnboksförfattare, poddare, sångerska, artist – mångfacetterade Josefin Johansson har minst sagt ett gediget CV. Hon har bland annat lett radioprogram som “Pang Prego”, “Morgonpasset Sommar” och “Musikguiden i P3: Sommarsession”. Josefin har även vunnit “På Spåret” och belönats med utmärkelser som “Årets Kvinnliga Komiker”. Nyligen avslutade hon en tredje säsong som programledare för SVT:s “Smartare än en femteklassare”.

Trots en lysande tv- och radiokarriär så har Josefin alltid haft en längtan efter att få göra musik “på riktigt”. Hon har tidigare släppt humorlåtar och varit med i olika hobbyband, men under lång tid trodde Josefin att hon var tvungen att välja mellan att “vara rolig” eller att “sjunga fint”. Men faktum är att hon sjunger lika bra som hon skämtar. Och tillsammans med låtskrivaren och producenten Robin Rudén tar nu Josefin steget och satsar på musiken. I dag släpper hon singeln “Not My Favourite” under artistnamnet Josefinito.

– “Not My Favourite” är den första låten som jag och min producent Robin Rudén kände var just “på riktigt”. Vi hade gjort massa ploj-beats, men när text och ton föll samman i den här låten, såg vi på varann och sa: “Va? Detta är ju en riktig låt!” berättar Josefin.

Hon började tidigt att skriva låtar på flickrummet hemma i Stubbabo, på gränsen mellan Halland och Småland. Till en början handlade texterna mest om kaninen Blossom och senare om en del om Rickard i 8B. I dag hämtar Josefin gärna inspiration från den musik som hon själv lyssnade på under tonåren. Josefin och Robin delar nämligen kärleken för eurobeats – de har plöjt dokumentärer i ämnet samt finkammat youtube på musikvideor. Josefin menar att de numera kan “doktorera i Aqua och Antiloop”. Och det var så hon och Robin kom underfund med vilken typ av musik de vill göra – ärliga texter med glimten i ögat till bekanta toner.

Resultatet “Not My Favourite” är ett elektroniskt euro-pop-alster som flirtar ogenerat med 90-talet. En färgstark, rolig men genuin låt. Precis som Josefin själv. Låten är skriven efter en hektisk dejtingsommar och är det första släppet av en serie singlar.

– “Not my favourite” är en beskrivning av hur känslan var i september förra året. Jag hade en… ja, vad ska jag kalla det, omfattande Tinder-sommar. Den lärde mig att det inte finns plats för alla killar i ens liv, hur gärna du än vill. Låten är viktig för mig på så många plan, dels musikaliskt att ha hittat rätt. Och dels en påminnelse om att du har olika behov vid olika stadier i livet. Den här sommarn blir lugnare på dejtingfronten. Eller? funderar Josefin.

Beats, fest, kärlek, krossade hjärtan, frihet – “Not My Favourite” innehåller alla de ingredienser som en partylåt bör ha. Som handen i handsken på midsommarfesten. 

LYSSNA på “Not My Favourite” HÄR <<<

Följ Josefin “Josefinito” Johansson online:

FacebookInstagram Twitter

Relaterade länkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *