Mello-aktuella Melanie Wehbe överraskar sina fans med nya singeln ”Sugarcoat”

åten ”Sugarcoat” skrevs för bara en månad sedan och är en befriande och lekfull poplåt där Melanie öppnar upp om sitt break-up. Singeln släpps idag den 10 december via Northbound Music Group, Stockholm.

Lyssna på “Sugarcoat” här– Mitt enda fokus det senaste året har varit att slutföra min debut-EP som kommer ut nästa år, men så kom livet emellan och Sugarcoat skrevs mitt i en hjärtesorg. För att kunna gå vidare och starta nya kapitel i mitt liv måste jag avsluta de gamla först, och det gör jag oftast genom att skriva om det. Så nu släpper jag en låt som bara funnits i en månad, vilket utan tvekan är den snabbaste processen jag varit med om, säger Melanie Wehbe.

Senaste åren har vi fått lära känna Melanie genom releaser så som mäktiga ”Nothing”, flörtiga ”Shy” och ”Just A Little” som hon släppte tillsammans med svenska DJn och producenten Hogland. Nästa år släpper hon sin debut-EP med sex helt nya personliga låtar. Melanie förklarar EPn som en musikalisk resa om att hitta självacceptans, sin inre styrka och att kunna blomma ut som människa.

Vi har tidigare sett henne på omslaget av QX, och hennes musik har spelats på Sveriges Radio P3 och P4 samt Rix FM och NRJ. Efter ett liveframträdande i Luleå så skrev Magnus Tosser från Norrbottens-kuriren att hon var ”en av landets bäst bevarade hemligheter och bästa talanger”.

Melanie Wehbe är även en platina-säljande låtskrivare. Hennes katalog inkluderar två ettor på Spotify och fyra radio-ettor. Hon har skrivit två låtar som tog sig hela vägen till Eurovision Song Contest – ”Move” med The Mamas och ”Love Is Forever” med Leonora. Samt två Idol-vinnarlåtar – ”Rain” med Tusse och ”Treading Water” med Chris Kläfford, som är den första låten från Idol att nå topp 1 på Spotify. Nyligen släpptes nyheten att Melanie har ytterligare en låt med i Melodifestivalen 2022, ”The End” med Angelino.
 

Instagram

Facebook

Spotify
 

Skriven av: Melanie Wehbe, Herman Gardarfve och Patrik Jean.

Fotograf pressbilder: Magnus Ragnvid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *