Melodifestivalen 2023

Melodifestivalen är en årlig musiktävling i Sverige där olika artister tävlar om att få representera landet i Eurovision Song Contest. Tävlingen är en stor tv-produktion och lockar miljontals tittare varje år. Melodifestivalen har blivit en viktig del av den svenska kulturen och är en återkommande händelse som många ser fram emot varje år.

De är i final i Melodifestivalen 2023

Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods – ”Where You Are (Sávežan)”

Jon Henrik Fjällgren är en svensk sångare, jojkare och låtskrivare född den 26 april 1987 i Cali, Colombia. Han är känd för sin kombination av jojk och popmusik och har bland annat deltagit i musiktävlingen Melodifestivalen flera gånger. Fjällgren har också uppträtt på internationella evenemang och festivaler och har gett ut flera album, däribland “Goeksegh” och “Anejad” som innehåller en mix av jojk, folkmusik och pop.

Tone Sekelius – ”Rhythm of my show”

Tone Sekelius är en svensk Youtuber, influencer och författare född 1999. Hon blev känd genom att göra videos på Youtube och har idag en stor följarskara på sociala medier. Sekelius har också skrivit en bok om sitt liv och karriär.

Maria Sur – ”Never give up”

Panetoz – ”On my way”

Panetoz är en svensk popgrupp som består av fyra medlemmar: Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie och Johan Hirvi. Deras musik kombinerar olika genrer, som afrobeats, dancehall och reggae, och de har blivit särskilt populära i Sverige. Panetoz har släppt flera album och singlar och har även uppträtt i svenska uttagningen till Eurovision Song Contest.

Marcus & Martinus – ”Air”

Marcus & Martinus är en norsk popduo bestående av bröderna Marcus Gunnarsen och Martinus Gunnarsen. De blev kända efter att ha deltagit i Melodi Grand Prix Junior 2012 och har sedan dess släppt flera album och singlar på både norska och internationella marknader. Duon har även genomfört flera turnéer i Norge och Europa och har en stor och trogen fanbase över hela världen.

Paul Rey – ”Royals”

Paul Rey är en svensk sångare och låtskrivare. Han föddes i Lund 1992 och är mest känd för att ha deltagit i Melodifestivalen 2020 med låten “Talking in My Sleep”. Paul Rey har också släppt flera album och singlar, och hans musik beskrivs ofta som en blandning av pop, R&B och soul. Han har tidigare bott i USA och arbetat som låtskrivare för artister som bl.a. Trey Songz och Nicki Minaj.

Loreen – ”Tattoo”

Loreen är en svensk popartist som föddes i Stockholm 1983. Hon är mest känd för att ha vunnit Eurovision Song Contest 2012 med sin låt “Euphoria”. Efter segern släppte hon sitt debutalbum “Heal” som blev en stor succé både i Sverige och internationellt. Loreen har även fortsatt att släppa musik och turnera, och har fått flera utmärkelser för sitt arbete inom musikbranschen.

Smash Into Pieces – ”Six feet under”

Smash Into Pieces är en svensk rockgrupp som bildades 2009. Gruppen består av sångaren Chris Adam Hedman Sörbye, gitarristerna Per Bergquist och Viktor Vidlund, basisten Kalle Fornbrant och trummisen Isak Snow. De är kända för sina energiska liveframträdanden och sin blandning av olika musikgenrer, inklusive rock, pop och elektronisk musik. Gruppen har släppt flera album och singlar, inklusive “Like This!”, “Let Me Be Your Superhero” och “Boomerang”. De har även turnerat i flera länder och uppträtt på olika musikfestivaler.

Odds Melodifestivalen 2023

Speloddsen beror på många faktorer och eftersom dessa faktorer kan ändras när som helst kan oddsen fortfarande fluktuera, även sista minuten. För närvarande verkar det finnas två tydliga direkta finalister och dessa är Loreen och Smash Into Pieces. Mer om Odds: https://www.oddsbet.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *