NY SINGEL. “Jag ville leva i min egen sagovärld” – Nomi aktuell med drömlika “Neon Dragon”

“In a place far far away, in the dark core of the earth, a dragon plays on his harp. He looks sad and he is hiding from all the dragon hunters in the world. The harp is small and fragile, but the sound of the harp is the one thing that’s keeping him alive. He’s the last dragon of all.”

Så lyder de inledande textraderna i låten “Neon Dragon” – Nomi Bontegards nya singel som hon skrivit tillsammans med Albin Johansson. Som artist kallar hon sig dock endast “Nomi”.

Nomi är fristående musiker och låtskrivare, men även spelartist i det populära online- och mobilspelet Star Stable. Tidigare i år gjorde hon succé med ledmotivet “Fire” i den animerade internationella serien “Star Stable: Mistfall”, vars manus skrevs av Emmy-belönade Alice Prodanou. I dag släpper Nomi nya alstret “Neon Dragon” som för tankarna till drömmarnas universum.

– När jag var liten ville jag att drakar skulle finnas på riktigt. Jag ville leva i min egen sagovärld, och det fanns inget bättre sätt att fly dit än genom konst och musik. Jag hade redan melodin i mitt huvud, och bilderna av draken spelades upp där, säger Nomi och fortsätter:

– Jag började; “Draken spela på harpan sin… skimrande fjäll av neon, i jordkärnans inre han ömsar skinn, vibrerande tystlåtna dån.” Och därifrån kändes resten så enkelt att skriva, det bara föll på plats. För ett år sedan översatte jag låten till engelska och det är den versionen vi släpper först. Men drömmen är att även släppa den svenska versionen i framtiden eftersom sången är så tidlös.

24-åriga Nomi, ursprungligen från Axvall i Skaraborg, är det senaste stjärnskottet som valt att bygga en karriär via Star Stables plattform istället för hos ett traditionellt skivbolag. Hennes unika musikstil passar äventyrsspelets magiska värld som handen i handsken.

– “Neon Dragon” är en visa man kan sjunga runt elden, eller som en vaggsång för sina barn. Den påminner om en uråldrig visa och det är sån musik jag vill dela med världen! Precis som “Fire” som var den första låten jag släppte tillsammans med Star Stable, säger Nomi.

LYSSNA på “Neon Dragon” här. <<<

Följ Nomi på:

Instagram

Spotify

Star Stable:

Hem

Instagram

Relaterade länkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *