Roscoe Parker Band släpper EP:n “Heroes & Heroines”

Minns ni svenska Roscoe Parker Band – de som Brad Paisley hyllade på Instagram?

Idag släpper de EP:n “Heroes & Heroines” – fyra spår som de spelade in på ett par timmar en kväll när sångaren Rickard Beurling var förkyld; en naken gitarr med lite för gamla strängar och en trasig röst. En resa genom musikaliska tolkningar av några av bandets egna favoriter.

“Det är något speciellt att spela låtar som man har haft med sig så länge, som man kan texterna till utan att behöva skriva ut fusklappar. Låtar som kommer tillbaka till en i tid och otid när man tar en paus i vardagen för att spela gitarr. Att få koppla av och spela har varit en vital del av mitt liv ända sedan jag var barn. Efter en jobbig dag i skolan, efter nattskiftet på stålverket eller nu som småbarnspappa när vardagen ständigt gör sig påmind och lugna stunder sällan kommer.” berättar Rickard. “Det finns ingen strategisk vinkel i låtvalen här. Det är låtar som vi älskar och har älskat väldigt länge, helt enkelt.”

LYSSNA HÄR

Rickard berättar mer om låtvalen:
“It’s A Heartache” – Bonnie är väl ingen regelrätt countryartist och har inte påverkat mig som låtskrivare men det är definitivt en countrylåt. Dess enkelhet gör den helt fantastisk och är anledningen till att text och melodi sitter i benmärgen.

“Thunder Road” – Bruce Springsteen är min första musikaliska förebild. Sättet som den här låten målar upp en värld, både i text och musik, är helt fantastiskt. Thunder Road är nog en av alla låtar som jag spelat och framfört flest gånger. Det har nog inte gått en vecka sedan jag var 12 år som jag inte har spelat den.

“God Will” – Den här låten är THE MOMENT för mig. Låten som slutgiltigt definierade min musiksmak. COUNTRY. Jag hade inte så mycket kompisar när jag växte upp – framförallt i högstadiet – och bodde på landet, lite isolerat. Jag tittade jämt på VH1 när jag kom hem från skolan. En dag så sände de en avskalad konsert med Lyle Lovett och jag blev helt hänförd. Låten God Will satte enorma spår i min själ.

“I Will Always Love You” – Som countryälskare så är det svårt att inte älska Dolly. Jag ska inte sticka under stol med att min första bekantskap med låten är Whitneys version och det hörs kanske. Det är en fantastisk låt och storyn bakom den – Dollys professionella och emotionella uppbrott med Porter Wagoner – gör mig tårögd.

Roscoe Parker Band bildades 2018 av Rickard Beurling och hans kompis Joakim Paulsson, de lärde känna varandra i tonåren då de bodde i Mjölby. Numera ingår också pedal steel-gitarristen Roger Gustafsson i bandet. Deras låtskrivande och sound präglas av uppväxten i en småstad där nöjet var begränsat till att köpa smuggel från lastbilschaufförer och att fördriva tid i replokalen eller ägna sig åt planlöst bilåkande.

Instagram
Spotify
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *